Известие

Collapse
No announcement yet.

Страшно висок разход !!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Случайно попаднах на мухабета ви.
    при по-юнашко от това каране моята отива на около 9-10/100 газ или 8/100 бензин.
    Аз си мисля, че толкова бензин трудно ще мине през тоя мотор.
    Провери и да нямаш някъде теч на бензина!
    Това е малко по-изместен от линията фактор, което не означава, че нещо по електрониката не се е сговнило.
    Успех!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Ново 20се ! Изгоря ми крушката на късите с 300 зора я смених а машинката за регулиране на фаровете почна да бръмчи, изпуши и сега десния фар седи в най горно положение и не може да се регулира.
      Alfa Romeo 147 1.6 ts 105hp

Comment

Майната му на фара, нещо си натиснал при смяната. Виж в мегапарц или някоя морга.
        Тия добавки дето ти показах, видя ли ги?

Comment

Видях ги колега поразрових се тук там утре мисля да купя една на liqui moly за почистване на катализатори на принципа на sea foam е изглежда добре. Някой ползвал ли я е ?
          Last edited by vankata143; d.m.y г., 01:14.

Comment

Аз лично не съм. Но и Лики Моли и Про Тек, са големи компании. И техните продукти са качествени. Така че дано помогне. Пиши после отзиви. За да ползваш тази добавка, трябва да поразглобиш колата. Гледай внимателно клиповете, как се прилага добавката.

Comment

Почистването на катализатор е бошлаф работа, платината на запушен катализатор обикновено се отлепва от керамичните пити и изгаря, единственото което може да се постигне, е да се подобри проходимостта на изгорелите газове. С други думи, ще има подобрение в работата на мотора, но емисиите на изгорелите газове няма да са в норма.
              Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
              Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
              Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
              Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

То това е целта. Да може колегата да си кара колата, докато реши да го маха или сменя. Нищо не пречи да пробва, само може да спечели.

Comment

Изобщо колегата не трябва да набутва пари в почистващи препарати, а да си сложи едно резонаторно гърне и да си свирка. Щото като отиде на ГТП никой няма да гледа има ли катализатор или няма, там ти закачат една сонда в ауспуха и уреда измерва вредните емисии. Един катализатор изкарва около 150000 км. При бангиите, които караме (повечето от нас) тези 150000 км. пробег са навъртяни от първият собственик за 4-5 години. И като купиш кола на 15 години, въпреки "програмираният" от Джамбаз пробег от 147000 км. (реални километри Х 2) се оказва, че катализатора отдавна не чисти изгорелите газове.

Comment

Колега да прави това, което е решил. Аз бих пробвал с тази добавка, ако бях на негово място. И между другото, моята кола е на 230к км и изгорелите газове са изцяло в норма, за Евро 4. И на газ и на бензин. Тези на ГТП-то чак се изненадаха. А не вярвам да е сменян катализатора.

Comment

Днес или утре ще пробвам с тази добавка и ще пиша . А както каза ghostface целта ми не е да е в тези измислени норми а да работи по леко и спокойно колата.

Comment

А с тази добавка това няма да се случи, вече е изпробвано.

Comment

добре де. сваляш катализатора и му пробиваш с лост една дупка. после на годишния технически и да го почукват с пръст ще си изглежда че си го има
                          JTD 105+

Comment

Вчера отидох и ми го изтурбушиха понеже е непосредствено след колекторите и няма място за резонансно гърне. (Така казаха в сервиза) На втората ламбда сложиха една дистанционна втулка. Относно вървежа е малко по добре , грешки на компютъра не ми излизат . Дадоха ми 40 лева за вътрешността . Как ви се струва?

Comment

Ми идялно. 😃

Comment

UP ! Смених ламбдата с такава на бош (Същата каквато свалих ) Все още имам проблем с разхода на гориво. Около 14 градско без никакво настъпване ! Други предложения от какво може да бъде?

Comment

Working...
                                X